VASS Race Manual

Image

Vi anpassar oss till Covid 19!

Vi minskar antalet deltagare.
Vi ber alla att lämna målområdet direkt efter målgång.

Ovan ändringar gäller, motstridiga uppgifter i den löpande texten nedan gäller inte.

VASS är en kort prova-på/familje/sprint-swimrun som går av stapeln på fredagen innan LED och Hasselö Challenge.
Starten går klockan 14.00 fredag den 31 juli 2020

VASS bjuder på 900 meter sim och 5000 meter löpning. Det är 6 delsträckor där den längsta simningen är 300 meter och den längsta löpningen är 1800 meter. Banan går runt och i Vivassen. Är det varmt i vattnet går en del av banan i vattnet utanför Tättö Havsbad. VASS är öppet för alla över 11 år om man genomför loppet med en vuxen, gärna förälder. För deltagare över 15 år genomförs VASS enskilt och har man fyllt 18 år behövs inte förälders godkännande. VASS kostar 200 sek per person där 100 sek går till Insamlingsstiftelsen för barn och ungdomar i Loftahammars skola och förskola.

Maximalt antal som kan anmäla sig till VASS: 40st.

VASS går att genomföra tack vare allemansrätten. Allemansrätten är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra - inte skräpa ner.

Förflyttning ska ske varsamt och nedskräpning är absolut förbjudet. Allt skräp skall medföras tillbaka till utgångspunkten alternativt kastas i papperskorgar utmed banan. 
Brott mot allemansrätten innebär omedelbar uteslutning ur VASS samt transport tillbaka till start på egen bekostnad.
Deltagande i VASS sker på egen risk. Deltagare under 18 år skal ha målsmans godkännande för deltagande. Arrangören och samarbetspartners frånsäger sig allt ansvar för de tävlande. Se till att du har en försäkring som täcker eventuell skada.

Inga anmälningsavgifter återbetalas av arrangören. Om du vill ha tillbaka anmälningsavgiften vid eventuell skada/sjukdom, teckna en försäkring av typen Startklar eller Folksams motionsloppsförsäkring. 

Försäkringen Startklar är för dig som deltar i motions- och tävlingsarrangemang. Med den kan du få anmälningsavgiften tillbaka om du inte kan ställa upp på grund av skada, sjukdom eller graviditet. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring när du kommer till start. Väljer du Startklar Plus är du också olycksfallsförsäkrad varje gång du tränar under ett helt år.  

Läs mer på www.startklar.nu 

Folksams motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som motionsidrottar. Med den får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar lopp eller tävlingar på grund av skada eller sjukdom. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring. Väljer du Motionsloppsförsäkring Stor är du försäkrad även när du tränar inför dina lopp.

Läs mer om Folksams motionsloppsförsäkring

Avhopp efter start måste omedelbart meddelas sambandsansvarig genom att meddela funktionär vid första bästa tillfälle. Behövs transport tillbaka till Loftahammar ordnar arrangören denna.
Vatten och sportdryck kommer att serveras utmed banan på 1 plats, Tättö. 
Under tävlingen kommer ett antal motorbåtar/kajaker/sup att följa deltagarna. 
Simglasögon och swimrunskor/löparskor rekommenderas, cyklop och t.ex. fivefingers är tillåtna.

Det är vår starka rekommendation att använda säkerhetslina under Vass om du tävlar med minderårig

Metall-dubbade skor är förbjudna under tävlingen.

Personligt ansvar

Deltagarna måste känna till allemansrätten samt läst PMet och följa de instruktioner som finns där.
Deltagarna skall respektera andra deltagare, organisation, åskådare och de människor som bor i
området där VASS/Loftahammar Endurance Day kommer att genomföras.
Deltagare är skyldig att stanna och hjälpa annan deltagare som på grund av skada/utmattning behöver hjälp.
Deltagarna i VASS skall vara väl medvetna om vad det innebär att simma 900 meter och springa 5 km samt  och vara tränade därefter.
Start och genomförande av VASS innebär att tillstånd lämnats så att arrangören får använda uttalande,  bilder och film till framtida marknadsföring.

Väl Mött

Arrangörerna av Loftahammar Endurance Day 2020