ULTIMO Race Manual

Image

Pre/Post Race

Vi anpassar oss till Covid 19!

Vi minskar antalet deltagare.
Vi förlänger registrering, kl 14-18.
Vi tar bort Pre Race Dinner.
Vi kommer att starta från flera olika platser i Loftahammar (grupper om 40).
Vi kommer ha vätske/energi på stora ytor.
Vi ber alla att lämna målområdet direkt efter målgång.

Ovan ändringar gäller, motstridiga uppgifter i den löpande texten nedan gäller inte.

Anmälan till tävlingen sker via race.se.
Lagändring/deltagarändring är möjligt fram till och med den 24e juli. Därefter är inte namnändring möjlig.
Namnändring efter anmälan kostar 300 sek.
Registrering och uthämtning av arrangören tillhandahållen obligatorisk utrustning sker den 31e juli 2020, dagen innan tävling, vid start och målområdet. Vi har öppet för registrering mellan 16.00-18.00.
Mat serveras klockan 16.00-18.30. Vegetariskt alternativ kommer att finnas om det angivits i anmälan.
Innan start den1a aug kan väska med ombyte lämnas till tävlingsarrangören för förvaring under dagen, hämtas efter målgång.
Efter målgång finns det möjlighet till Dusch och ombyte. Transport till och från dusch/ombyte erbjuds.
Mat serveras efter målgång.
Prisutdelning för Loftahammar Endurance Day äger rum klockan 17.00 den 1 aug.

Race PM

ULTIMO är ett löp/sim äventyr som kommer att genomföras lördagen den 1a augusti  2020. Tävlingen genomförs i par om två i klasserna mixed, dam eller herr. För att ta sig runt den markerade sträckan kommer löpning att varvas med simning med utgångspunkt på Hasselö och avslutning i Loftahammar. Den preliminära banan för ULTIMO innebär ca. 6,5 km simning och ca. 19 km löpning.
Transport från Loftahammar till Hasselö där starten av ULTIMO går sker direkt efter starten av LED och HC, ca klockan 8.10. Båt-transporten sker från Sandbyhovsbryggan.
Deltagare i ULTIMO skall vara omklädda och klara för tävling när avresa till Hasselö sker.
Vi önskar att deltagarna i ULTIMO kantar de första metrarna vid start av LED och HC så att deltagarna får en start de aldrig upplevt tidigare.

Loftahammar Endurance Day går att genomföra tack vare allemansrätten. Allemansrätten är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Den ställer också krav på oss att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra - inte skräpa ner.
Förflyttning ska ske varsamt och nedskräpning är absolut förbjudet. Allt skräp skall medföras tillbaka till utgångspunkten alternativt kastas i papperskorgar utmed banan. 
Brott mot allemansrätten innebär omedelbar uteslutning ur ULTIMO samt transport tillbaka till start på egen bekostnad.
Deltagande i Loftahammar Endurance Day sker på egen risk och samarbetspartners såväl som arrangörer frånsäger sig allt ansvar. Se till att du har en försäkring som täcker eventuell skada.

Inga anmälningsavgifter återbetalas av arrangören. Om du vill ha tillbaka anmälningsavgiften vid eventuell skada/sjukdom, teckna en försäkring av typen Startklar eller Folksams motionsloppsförsäkring. 

Försäkringen Startklar är för dig som deltar i motions- och tävlingsarrangemang. Med den kan du få anmälningsavgiften tillbaka om du inte kan ställa upp på grund av skada, sjukdom eller graviditet. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring när du kommer till start. Väljer du Startklar Plus är du också olycksfallsförsäkrad varje gång du tränar under ett helt år.  

Läs mer på www.startklar.nu 

Folksams motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som motionsidrottar. Med den får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar lopp eller tävlingar på grund av skada eller sjukdom. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring. Väljer du Motionsloppsförsäkring Stor är du försäkrad även när du tränar inför dina lopp.

Läs mer om Folksams motionsloppsförsäkring.

För att delta i ULTIMO är du minst 18 år gammal vid genomförandet.  Du ska vara medveten om den fysiska belastningen som ULTIMO innebär och vara  tränad för att kunna genomföra arrangemanget.
Banan där löpning sker är markerad med fluoricerande rosa/röda "enduropilar". Simningen är markerad vid inträdet i vattnet och simsträckor över 200 m är tydligt markerad med röda LED beachflaggor. Uppgång ur vattnet är markerad med röd LED beachflagga. I närheten av flaggan finns en "enduropil" som visar fortsatt löpriktning.
Den markerade banan ska följas. Vid kraftig avvikelse diskvalificeras deltagare och tas ut ur tävlingen. Om inte avvikelsen beror på sjukdom eller skada sker transport tillbaka till Loftahammar på egen bekostnad.
Avbrutet lopp måste omedelbart meddelas sambandsansvarig genom att meddela funktionär vid första bästa tillfälle. Behövs transport tillbaka till Loftahammar ordnar arrangören denna.
Vatten/sportdryck/gel/godis/frukt kommer att serveras utmed banan på 3 olika platser. Om du anser att denna servering av vatten och energi ej kommer att räcka ska du själv ta med dig det du anser dig behöva. Eventuell specialkost ombesörjs av den tävlande personligen. Langning tillåts endast vid etablerade, av arrangören, vätske/energistationer. På Hasselö finns kiosk där inköp kan göras. Utöver vatten på stationer kan vatten fyllas på Rågö.
Vid målgång finns det Finisher öl, Finisher recovery snack/dryck, vatten och mat.
Under dagen kommer ett antal motorbåtar/kajaker/SUP att finnas bemannade utmed banan för er säkerhet. En båt kommer att vara dedikerad till sjukvårdstransport och vara utrustad med första hjälpen. Båtförarna kommer att vara tydligt markerade med fluoricerande västar. 
Det är förbjudet att på annat sätt än att springa och simma genomföra ULTIMO 2020. Det är OK att ta hjälp av säkerhetsbåt för att vila om båten ligger stilla och givetvis får man stanna och vila under löpningen.
Simglasögon och löparskor rekommenderas, cyklop och t.ex. fivefingers är tillåtna.
Metall-dubbade skor är förbjudna under tävlingen.
Deltagarna ska per person under dagen medföra  följande obligatorsika personliga utrustning.
1 Våtdräkt som skall vara påtagen under sim-moment.
Utöver denna personliga utrustning kommer tävlingsarrangörer att tillhandahålla följande obligatorisk utrustning.
BIB med startnummer, måste bäras synlig hela tiden under arrangemanget.
Simmössa, måste bäras påtagen på huvudet, väl synlig under alla simsträckor.
Utöver denna obligatoriska utrustning tillåts.
Drag/säkerhetslina.
Handpaddlar.
Simdolme.
Inbyggd flythjälp i form av liggunderlag mm.
Ryggsäck för vatten/energi.
Snorkel, endast vid kraftig algblomning, avgörs av tävlingsledning.
Det är vår starka rekommendation att använda drag/säkerhetslina under ULTIMO 2020.
Om teamet har svårt att hålla ihop krävs att ni simmar med lina för att öka säkerheten. 
Avståndet mellan team-medlemmar får högst vara 5 meter.

Följande utrustning är förbjuden
Övrig utanpåliggande flythjälp än dolme.
Fenor.
Innan loppet kommer kontroll att utföras så att all obligatorisk utrustning finns med. Om utrustning saknas kommer personen/teamet att få startförbud. 
Förbjuden utrustning  måste lämnas i Loftahammar Innan start.

ULTIMO startar ca kl 9.00 på Hasselö Sand dit deltagarna transporterats av arrangören. Tävlingen genomförs på den sista delen av LED. Målgång sker vid LBS klubblokal i Loftahammar som också är mål och samlingsplats när LED  och HC är avslutade.

Ingen cut-off tid på ULTIMO

Personligt ansvar
Deltagarna måste känna till allemansrätten samt läst PMet och följa de instruktioner som finns där.
Deltagarna skall respektera andra deltagare, organisation, åskådare och de människor som bor i området där ULTIMO kommer att genomföras.
Deltagare är skyldig att stanna och hjälpa annan deltagare som på grund av skada/utmattning behöver hjälp.
Deltagarna i ULTIMO skall vara väl medvetna om vad det innebär att simma 6,5 km och springa 19 km och vara tränade därefter.
Start och genomförande av ULTIMO innebär att ditt/ert tillstånd lämnats så att arrangören får använda uttalande,  bilder och film till framtida marknadsföring.

Väl Mött
Arrangörerna av Loftahammar Endurance Day 2020