Tävlings PM

Loftahammar Endurance Day
LED 9 km sim 37 km löp 
Hasselö Challenge 5 km sim 25 km löp

Loftahammar Endurance Day är ett löp/sim äventyr som kommer att genomföras lördagen den 4 augusti  2018. Tävlingen genomförs i par om två i klasserna mixed, dam eller herr. För att ta sig runt den markerade sträckan kommer löpning att varvas med simning med utgångspunkt och avslutning i Loftahammar. Den preliminära banan för LED innebär Ca. 9 km simning och 37 km löpning.
Hasselö Challenge kommer att avslutas på Hasselö efter ca 5 km simning och 25 km löpning.

Loftahammar Endurance Day går att genomföra tack vare allemansrätten. Allemansrätten är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Den ställer också krav på oss att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra - inte skräpa ner.

Förflyttning ska ske varsamt och nedskräpning är absolut förbjudet. Allt skräp skall medföras tillbaka till utgångspunkten alternativt kastas i papperskorgar utmed banan. 

Brott mot allemansrätten innebär omedelbar uteslutning ur Loftahammar Endurance Day samt transport tillbaka till start på egen bekostnad.

Deltagande i Loftahammar Endurance Day sker på egen risk och samarbetspartners såväl som arrangörer frånsäger sig allt ansvar. Se till att du har en försäkring som täcker eventuell skada.

Inga anmälningsavgifter återbetalas av arrangören. Om du vill ha tillbaka anmälningsavgiften vid eventuell skada/sjukdom, teckna en försäkring av typen Folksams motionsloppsförsäkring.

Folksams motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som motionsidrottar. Med den får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar lopp eller tävlingar på grund av skada eller sjukdom. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring. Väljer du Motionsloppsförsäkring Stor är du försäkrad även när du tränar inför dina lopp.

Läs mer om Folksams motionsloppsförsäkring

För att kunna delta i Loftahammar Endurance Day är du minst 18 år gammal vid genomförandet  Du ska vara medveten om den fysiska belastningen som Loftahammar Endurance Day innebär och vara  tränad för att kunna genomföra arrangemanget.

Registrering och utlämning av tävlingsledningen tillhandahållen obligatorisk utrustning sker på fredag den 3e Augusti mellan klockan 16.00 och 18.00. Mellan 16.00 och 18.30 serveras mat vid Loftahammar Endurance Day Pre Race Party. (startområdet)

LED/Hasselö Challenge kommer att genomföras i 3 klasser, mix, dam, herr. Varje lag består av 2 deltagare. Segrar gör det lag i sin klass som passerar mållinjen i Loftahammar först. Tiden bedöms och beräknas när sista person i teamet passerat mållinjen.
Seger i Hasselö Challenge avgörs på samma sätt men med målgång på Hasselö Sand.

Banan där löpning sker är markerad med fluoricerande rosa/röda "enduropilar". Simningen är markerad vid inträdet i vattnet och långa simsträckor, över 100 m, är tydligt markerad med röda LED beachflaggor. Uppgång ur vattnet är markerad med röd LED beachflagga. I närheten av flaggan finns en "enduropil" som visar fortsatt löpriktning.
Den markerade banan ska följas. Vid kraftig avvikelse diskvalificeras deltagare och tas ut ur tävlingen. Om inte avvikelsen beror på sjukdom eller skada sker transport tillbaka till Loftahammar på egen bekostnad.

Avhopp måste omedelbart meddelas sambandsansvarig genom att meddela funktionär vid första bästa tillfälle. Behövs transport tillbaka till Loftahammar ordnar arrangören denna.

Vatten och sportdryck kommer att serveras utmed banan på 10 olika platser. ( Hasselö Challenge, 8 platser) Utöver detta kommer det att serveras energibar, Nutrend Sportgel, Coca Cola, godis, saltgurka, melon och banan på utvalda platser. Om du anser att denna servering av vatten och energi ej kommer att räcka ska du själv ta med dig det du anser dig behöva. Eventuell specialkost ombesörjes av den tävlande personligen. Langning tillåts endast vid etablerade, av arrangören, vätske/energistationer. På Hasselö finns kiosk där inköp kan göras. Utöver vatten på stationer kan vatten fyllas på 4 platser utmed banan, Bjursunds camping, Björkö, Hasselö och Rågö.

Vid målgång finns det Finisher öl, Finisher recovery snack/dryck, vatten och mat.

Under dagen kommer ett antal motorbåtar/kajaker att följa deltagarna. En båt kommer att vara dedikerad till sjukvårdstransport och vara utrustad med första hjälpen samt bemannad med läkare. Båtar finns även stationerade utmed banan för er säkerhet. Båtförarna kommer att vara tydligt markerade med fluoricerande västar. 

Det är förbjudet att på annat sätt än att springa och simma genomföra LED 2017. Det är OK att ta hjälp av säkerhetsbåt för att vila om båten ligger stilla och givetvis får man stanna och vila under löpningen.

Simglasögon och löparskor rekommenderas, cyklop och t.ex. fivefingers är tillåtna.

Metall-dubbade skor är förbjudna under tävlingen.

Deltagarna ska per person under dagen medföra  följande obligatorsika personliga utrustning

1 Våtdräkt som skall vara påtagen under sim-moment

Utöver denna personliga utrustning kommer tävlingsarrangörer att tillhandahålla följande obligatorisk utrustning

BIB med startnummer, måste bäras synlig hela tiden under arrangemanget
Simmössa, måste bäras påtagen på huvudet, väl synlig under alla simsträckor
Visselpipa (egen visselpipa tillåten)

Utöver denna obligatoriska utrustning tillåts

Drag/säkerhetslina
Handpaddlar
Simdolme, inbyggd flythjälp i form av liggunderlag mm. 
Ryggsäck för vatten/energi
Snorkel, endast vid kraftig algblomning, avgörs av tävlingsledning

Övrig utanpåliggande flythjälp än dolme är förbjuden
Det är förbjudet med fenor

Det är vår starka rekommendation att använda drag/säkerhetslina under Loftahammar Endurance Day 2018

Om teamet har svårt att hålla ihop krävs att man simmar med lina för att öka säkerheten. 

Innan loppet kommer kontroll att utföras så att all obligatorisk utrustning finns med. Om utrustning saknas kommer personen/teamet att få startförbud. Efter godkänd kontroll släpps tävlande in i startområdet som är lika med starttillstånd.

Kontroll av deltagare börjar kl 07.30 lördagen den 4e augustii och ska vara avklarad kl 7.50.
LED & Hasselö Challenge startar kl 8.00 vi LBS klubblokal i Loftahammar som också är mål och samlingsplats när LED är avslutad.
Mål för Hasselö Challenge är Hasselö Sand. Deltagare transporteras till Loftahammar efter målgång, OBS gemensam transport som går i 3 omgångar.

Cut-off tider
Första Cut-Off tid är på Bjursunds Camping.

Vid senare ankomst än 2 timmar och 45 minuter efter start, dvs 10.45, till vätske & energistationen på Bjursunds camping tillåts inte fortsatt deltagande i vare sig LED eller Hasselö Challenge.

Andra Cut-off tiden är på Rågö (gäller ej deltagare i Hasselö Challenge)
Kl 16.00 måste deltagarna passerat den vatten/energi station som är placerad på Rågö. Vid senare ankomst till Rågö ordnas samlad transport tillbaka till Loftahammar för de som inte klarat cut-off tiden.

Personligt ansvar
Deltagarna måste känna till allemansrätten samt läst PMet och följa de instruktioner som finns där.
Deltagarna skall respektera andra deltagare, organisation, åskådare och de människor som bor i området där Loftahammar Endurance Day kommer att genomföras.
Deltagare är skyldig att stanna och hjälpa annan deltagare som på grund av skada/utmattning behöver hjälp.

Deltagarna i LED skall vara väl medvetna om vad det innebär att simma 9 km och springa 37 km och vara tränade därefter.
Deltagarna i Hasselö Challenge ska vara väl medvetna om vad det innebär att simma 5 km och springa 25 km och vara tränade därefter.

Start och genomförande av Loftahammar Endurance Day innebär att ditt/ert tillstånd lämnats så att arrangören får använda uttalande,  bilder och film till framtida marknadsföring.

Väl Mött
Arrangörerna av Loftahammar Endurance Day 2018

 

ANMÄLAN LED        ANMÄLAN Hasselö Challenge


DSC_6264
LED2017KristinaWestring-109
LED2017KristinaWestring-241
LED2017KristinaWestring-137
LED2017KristinaWestring-31
LED2017KristinaWestring-188