Race Manual

Image

Pre/Post Race

Anmälan till tävlingen sker via race.se.

Lagändring/deltagarändring är möjligt fram till och med den 24e juli. Därefter är inte namnändring möjlig.
Namnändring efter anmälan kostar 300 sek.
Registrering och uthämtning av arrangören tillhandahållen obligatorisk utrustning sker den 5e aug 2022, dagen innan tävling, vid start och målområdet. Vi har öppet för registrering mellan 16.00-18.00.
Mat serveras klockan 16.00-18.30. Vegetariskt alternativ kommer att finnas om det angivits i anmälan.
Innan start den 6e aug kan väska med ombyte lämnas till tävlingsarrangören för förvaring under dagen, hämtas efter målgång.
Efter målgång finns det möjlighet till dusch och ombyte. Transport till och från dusch/ombyte erbjuds.
Mat serveras efter målgång.
Prisutdelning äger rum klockan 17.00.

Race PM

LED är ett löp/sim äventyr som kommer att genomföras lördagen den 6e augusti  2022.
Starten går klockan 8.00.

Tävlingengenomförs i par om två i klasserna mixed, dam eller herr. För att ta sig runt den markerade sträckan kommer löpning att varvas med simning med utgångspunkt och avslutning i Loftahammar. Den preliminära banan för LED innebär ca. 9 km simning och ca. 37 km löpning.

Loftahammar Endurance Day går att genomföra tack vare allemansrätten. Allemansrätten är en unik möjlighet för oss alla att röra oss fritt i naturen. Den ställer också krav på oss att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra - inte skräpa ner.
Förflyttning ska ske varsamt och nedskräpning är absolut förbjudet. Allt skräp skall medföras tillbaka till utgångspunkten alternativt kastas i papperskorgar utmed banan. 
Brott mot allemansrätten innebär omedelbar uteslutning ur LED samt transport tillbaka till start på egen bekostnad.
Deltagande i Loftahammar Endurance Day sker på egen risk och samarbetspartners såväl som arrangörer frånsäger sig allt ansvar. Se till att du har en försäkring som täcker eventuell skada.

Inga anmälningsavgifter återbetalas av arrangören. Om du vill ha tillbaka anmälningsavgiften vid eventuell skada/sjukdom, teckna en försäkring av typen Startklar eller Folksams motionsloppsförsäkring. 

Försäkringen Startklar är för dig som deltar i motions- och tävlingsarrangemang. Med den kan du få anmälningsavgiften tillbaka om du inte kan ställa upp på grund av skada, sjukdom eller graviditet. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring när du kommer till start. Väljer du Startklar Plus är du också olycksfallsförsäkrad varje gång du tränar under ett helt år.  

Läs mer på www.startklar.nu 

Folksams motionsloppsförsäkring är anpassad för dig som motionsidrottar. Med den får du anmälningsavgiften tillbaka om du missar lopp eller tävlingar på grund av skada eller sjukdom. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring. Väljer du Motionsloppsförsäkring Stor är du försäkrad även när du tränar inför dina lopp.

Läs mer om Folksams motionsloppsförsäkring.

För att delta i LED är du minst 18 år gammal vid genomförandet.  Du ska vara medveten om den fysiska belastningen som LED innebär och vara  tränad för att kunna genomföra arrangemanget.
Segrar gör det lag i sin klass som passerar mållinjen i Loftahammar först. Tiden bedöms och beräknas när sista person i teamet passerat mållinjen.
Banan där löpning sker är markerad med fluoricerande rosa/röda "enduropilar". Simningen är markerad vid inträdet i vattnet och simsträckor över 200 m är tydligt markerad med röda LED beachflaggor. Uppgång ur vattnet är markerad med röd LED beachflagga. I närheten av flaggan finns en "enduropil" som visar fortsatt löpriktning.
Den markerade banan ska följas. Vid kraftig avvikelse diskvalificeras deltagare och tas ut ur tävlingen. Om inte avvikelsen beror på sjukdom eller skada sker transport tillbaka till Loftahammar på egen bekostnad.
Avbrutet lopp måste omedelbart meddelas sambandsansvarig genom att meddela funktionär vid första bästa tillfälle. Behövs transport tillbaka till Loftahammar ordnar arrangören denna.
Vatten/sportdryck kommer att serveras utmed banan på 10 olika platser. Utöver detta kommer det att serveras energibar, gel, Coca Cola, salt/sött godis, saltgurka, melon, äpple och banan på utvalda platser. Om du anser att denna servering av vatten och energi ej kommer att räcka ska du själv ta med dig det du anser dig behöva. Eventuell specialkost ombesörjs av den tävlande personligen. Langning tillåts endast vid etablerade, av arrangören, vätske/energistationer. På Hasselö finns kiosk där inköp kan göras. Utöver vatten på stationer kan vatten fyllas på 4 platser utmed banan, Bjursunds camping, Björkö, Hasselö och Rågö.
Vid målgång finns det Finisher öl, Finisher recovery snack/dryck, vatten och mat.
Under dagen kommer ett antal motorbåtar/kajaker/SUP att finnas bemannade utmed banan för er säkerhet. En båt kommer att vara dedikerad till sjukvårdstransport och vara utrustad med första hjälpen. Båtförarna kommer att vara tydligt markerade med fluoricerande västar. 
Det är förbjudet att på annat sätt än att springa och simma genomföra LED 2022. Det är OK att ta hjälp av säkerhetsbåt för att vila om båten ligger stilla och givetvis får man stanna och vila under löpningen.
Simglasögon och löparskor rekommenderas, cyklop och t.ex. fivefingers är tillåtna.
Metall-dubbade skor är förbjudna under tävlingen.
Deltagarna ska per person under dagen medföra  följande obligatorsika personliga utrustning.
1 Våtdräkt som skall vara påtagen under sim-moment.
Utöver denna personliga utrustning kommer tävlingsarrangörer att tillhandahålla följande obligatorisk utrustning.
BIB med startnummer, måste bäras synlig hela tiden under arrangemanget.
Simmössa, måste bäras påtagen på huvudet, väl synlig under alla simsträckor.
Utöver denna obligatoriska utrustning tillåts.
Drag/säkerhetslina.
Handpaddlar.
Simdolme.
Inbyggd flythjälp i form av liggunderlag mm.
Ryggsäck för vatten/energi.
Snorkel, endast vid kraftig algblomning, avgörs av tävlingsledning.
Det är vår starka rekommendation att använda drag/säkerhetslina under LED 2022.
Om teamet har svårt att hålla ihop krävs att ni simmar med lina för att öka säkerheten. 
Största avstånd mellan team-medlemmar får högst vara 5 meter.

Följande utrustning är förbjuden
Övrig utanpåliggande flythjälp än dolme.
Fenor.
Innan loppet kommer kontroll att utföras så att all obligatorisk utrustning finns med. Om utrustning saknas kommer personen/teamet att få startförbud. 
Förbjuden utrustning  måste lämnas i Loftahammar Innan start.
Efter godkänd kontroll släpps tävlande in i startområdet som är lika med starttillstånd.
Kontroll av deltagare börjar kl 07.30 lördagen den 5e augustii och ska vara avklarad kl 7.50.
LED startar kl 8.00 tillsammans med deltagarna från Hasselö Challenge vid LBS klubblokal i Loftahammar som också är mål och samlingsplats när LED och HC är avslutade.
Cut-off tider
Första Cut-Off tid är på Källsingsö innan simning över till Hultö.
Vid senare ankomst än 3 timmar och 30 minuter efter start, dvs 11.30, till Källsingsö tillåts inte fortsatt deltagande i LED.
Transport sker tillbaka till Loftahammar.

Andra Cut-off tiden är på Hasselö Sand.
Vid senare ankomst än 7 timmar efter start, dvs 15.00, till Hasselö Sand tillåts inte fortsatt tävlande i LED.  Transport tillbaka till Loftahammar sker löpande.

Tredje Cut-off tiden är på Rågö.
Kl 16.30 måste deltagarna passerat den vatten/energi station som är placerad på Rågö. 
Efter 16.30 är det förbjudet att fortsätta tävlingen.
Tävlande som blir kvar på Rågö transporteras tillbaka till Loftahammar i samlad transport.
Personligt ansvar
Deltagarna måste känna till allemansrätten samt läst PMet och följa de instruktioner som finns där.
Deltagarna skall respektera andra deltagare, organisation, åskådare och de människor som bor i området där LED kommer att genomföras.
Deltagare är skyldig att stanna och hjälpa annan deltagare som på grund av skada/utmattning behöver hjälp.
Deltagarna i LED skall vara väl medvetna om vad det innebär att simma 10 km och springa 45 km och vara tränade därefter.
Start och genomförande av LED innebär att ditt/ert tillstånd lämnats så att arrangören får använda uttalande,  bilder och film till framtida marknadsföring.

Väl Mött
Arrangörerna av Loftahammar Endurance Day 2022